CENNIK
produktów i usług
Torty
Cena tortu ustalana jest na podstawie ilości porcji. Standardowa porcja tortu ma objętość ok 150 cm3 (tyle co filiżanka herbaty) i waży ok. 100g.
Cena jednej porcji zależy z kolei od smaku. Smaki Klasyczne kosztują 19 zł/porcję natomiast smaki Premium są w cenie 21 zł/porcję.
Nasze torty wykonujemy z naturalnych składników, nie korzystamy z żadnej chemii ani gotowych mieszanek. Pracujemy na tradycyjnych recepturach a sekret smaku tkwi w jakości produktów. Kremy przygotowywane są z najlepszej śmietany, która nie wymaga dodatku żelatyny ani chemicznych stabilizatorów.
SMAKI KLASYCZNE
- Truskawka: biszkopt waniliowy, krem z musem truskawkowym, konfitura z truskawek
- Malina: biszkopt czekoladowy (lub waniliowy), krem z musem malinowym, konfitura z malin
- Owoce leśne: biszkopt czekoladowy, krem z musem z borówek, konfitura z owoców leśnych
SMAKI PREMIUM
- Truskawka Plus: biszkopt waniliowy, krem z musem truskawkowym z dodatkiem kawałków świeżych owoców, konfitura z truskawek, warstwa chrupiącej prażynki z czekoladą, kawior owocowy
- Malina Plus: biszkopt czekoladowy (lub waniliowy), krem z musem malinowym z dodatkiem kawałków świeżych malin, konfitura malinowa, warstwa chrupiącej prażynki z czekoladą, kawior owocowy
- Owoce Leśne Plus: biszkopt czekoladowy, krem z musem z owoców leśnych z dodatkiem świeżych borówek, konfitura z owoców leśnych, warstwa chrupiącej prażynki z czekoladą, kawior owocowy
- Solony Karmel: warstwa brownie, krem z dwóch czekolad (mlecznej i gorzkiej), słony karmel, biszkopt czekoladowy
- Oreo: biszkopt czekoladowy, krem z kruszonymi ciasteczkami oreo, chrupiąca prażynka z czekoladą, konfitura malinowa
- Limonka: biszkopt z dodatkiem mięty i limonki, krem cytrynowy z lemon curd, chrupiąca prażynka z białej czekolady, kawior owocowy
- Kawa: biszkopt kakaowy nasączony alkoholem, krem z dodatkiem espresso, chrupiąca prażynka z ciemną czekoladą
Uwaga – świeże truskawki poza sezonem nie są dostępne w sklepach. W tym okresie zamieniamy je na dodatkową warstwę kawioru truskawkowego.
Dekoracje tortu:
- cena podstawowa dotyczy tortów wykończonych na gładko kremem w jednym kolorze
- gruby, stabilny podkład pod tort (12 mm grubości) oklejony ozdobną wstążką w kolorze dobranym do kolorystyki tortu – 15 zł – standardowo doliczany do każdego tortu
- pokrycie kremem w dwóch kolorach (ombre) – +25 zł/piętro
- pokrycie tortu masą cukrową w jednym kolorze +30 zł/piętro
- topper (dowolny napis) wbijany w tort, wycinany z grubego brokatowego materiału (niejadalny) – od 45 zł, cena zawiera przygotowanie indywidualnego projektu. Końcowa cena zależy od rozmiaru i pracochłonności projektu
- figurka, rzeźba cukrowa – cena od 75 zł. Cena zależy od pracochłonności i trudności wykonania figurki
- duża cyfra/liczba (wysokość ok 11 cm) wykonana z masy cukrowej, z dekoracjami – od 30 zł
- kotylion z dowolnym tekstem, mocowany na froncie tortu – od 30 zł cena zależy od projektu
- kolorowy wydruk barwnikiem spożywczym na masie cukrowej – od 55 zł za każdy rozpoczęty arkusz A4
- drip z białej czekolady (barwionej na dowolny kolor) lub z czekolady ciemnej – od 25 zł
- dekoracja z żywych kwiatów – od 55 zł za piętro (zależy od ilości i gatunku kwiatów)
Piętro o wysokości 10 cm
Średnica | Ilość porcji | Smak klasyczny | Smak premium |
---|---|---|---|
15 | 8-10 | 170 | 210 |
16 | 10-12 | 200 | 230 |
18 | 14-16 | 280 | 300 |
20 | 18-20 | 360 | 390 |
22 | 22-25 | 430 | 480 |
24 | 28-30 | 550 | 610 |
26 | 32-34 | 620 | 690 |
28 | 38-40 | 730 | 810 |
30 | 44-46 | 850 | 940 |
Piętro o wysokości 12 cm
Średnica | Ilość porcji | Smak Klasyczny | Smak Premium |
---|---|---|---|
15 | 12-14 | 250 | 270 |
16 | 14-16 | 280 | 310 |
18 | 18-20 | 360 | 390 |
20 | 22-25 | 430 | 480 |
22 | 28-30 | 550 | 600 |
24 | 32-34 | 620 | 690 |
26 | 38-40 | 740 | 810 |
28 | 46-48 | 890 | 980 |
30 | 52-54 | 1000 | 1100 |
Babeczki
- Babeczka z kremem 8,50 zł
Krem oraz posypka w wybranym kolorze.
- Babeczka z kremem i dekoracją 10 zł
Krem w wybranym kolorze. Niewielka dekoracja cukrowa umieszczona na kremie (kwiatek, motylek, gwiazdka itp.)
- Babeczka z grafiką 12 zł
Na kremie umieszczone jest kółko z masy cukrowej z ręcznie wykonanym rysunkiem lub nadrukiem.
- Babeczka z mini rzeźbą cukrową ok 15 zł
Cena zależy od pracochłonności.
Minimalna wielkość zamówienia to 12 szt. w jednym wzorze. Lista dostępnych smaków ciasta i kremów dostępna jest na stronie BABECZKI. Dostępne są również inne inne wzory i rodzaje personalizacji – wycena indywidualna.
Mini babeczki
- Mini-babeczka z kremem 6 zł
Krem oraz posypka w wybranym kolorze.
- Mini-babeczka z kremem i dekoracją 7 zł
Krem w wybranym kolorze. Niewielka dekoracja cukrowa umieszczona na kremie (kwiatek, motylek, gwiazdka itp.)
- Mini-babeczka z grafiką 7.50 zł
Na kremie umieszczone jest kółko z masy cukrowej z ręcznie wykonanym rysunkiem lub nadrukiem.
Minimalna wielkość zamówienia to 24 szt. w jednym wzorze. Dostępne rodzaje ciast i kremów takie jak w przypadku zwykłych babeczek. Inne wzory i rodzaje personalizacji – wycena indywidualna.
CakePops
- CakePop w polewie 9 zł
Polewa w wybranym kolorze. Możliwość udekorowania posypką (maczek, perełki itp.)
- CakePop z dekoracją cukrową 10 zł
Niewielka dekoracja z cukru (kwiatek, motylek, serduszko itp.)
- CakePop - mini rzeźba od 13 zł
CakePop stylizowany na niewielką rzeźbę (np. głowa zwierzaka, kwiatek, klaun itp.) Cena zależy od pracochłonności wzoru.
Minimalna wielkość zamówienia to 10 szt.
Inne wzory – wycena indywidualna.
Makaroniki
- Standardowy makaronik 5 zł
w kolorze naturalnym, czyli ecru.
- Makaronik barwiony 5,50 zł
w wybranym kolorze lub kombinacji kolorów.
- Makaronik z dekoracją od 6 zł
Dekoracja cukrowa na makaroniku lub otoczka z koralików wokół kremu. Możliwe jest umieszczenie grafiki lub logo na makaroniku lub opłatku przymocowanym do makaronika.
- Zestaw 25 makaroników od 125 zł
Zestaw w pudełku z okienkiem. Makaroniki w kolorach pastelowych, ułożone w papilotkach
Minimalna wielkość zamówienia to 12 szt. Możliwość zamówienia przezroczystych pudełeczek przepasanych kolorową wstążką. W pudełeczku 3 lub 5 makaroników. Cena pudełka to 1 zł.
Monoporcje
- Mini tarty i tartaletki od 20 zł
w różnych konfiguracjach smakowych, np. mango marakuja z przypalaną bezą lub malina z zapiekaną czekoladą
- Deserki z pucharkach od 17 zł
PannaCotta, tiramisu, serniczki, musy czekoladowe itp.
- Galaretki ze świeżym owocem 8 zł
Kolorowa galaretka (kilka warstw w różnych smakach i kolorach) z owocem na górze lub wtopionym w galaretkę
- Mini szarlotki od 20 zł
porcje szarlotki w kształcie babeczek, z kremem lub małą dekoracją cukrową
Minimalna wielkość zamówienia to 12 szt. w jednym rodzaju i smaku
Warunki dostawy
Wszystkie podane ceny dotyczą odbioru osobistego w naszej pracowni. W przypadku zamówienia dostawy jej koszt wynosi 2,50 zł za każdy kilometr: odległość liczona na podstawie wyliczenia Google Maps – trasa optymalna od pracowni (Komorniki, ul. Poznańska 41) do adresu docelowego. W przypadku dróg płatnych i autostrad koszt przejazdu będzie doliczony do ceny dowozu.
W przypadku wypożyczenia naczyń koszt ich odbioru od klienta jest dodatkowo liczony tak jak standardowy koszt dostawy.
Terminy realizacji
Proszę pamiętać, że wszystkie nasze produkty wykonywane są ręcznie, wyłącznie na indywidualne zamówienie. Nie mamy produktów dostępnych „od ręki”. Minimalny termin realizacji średniej wielkości zamówienia to ok 5-7 dni. Należy jednak pamiętać, że w „gorących” okresach (sezon ślubny, komunijny, święta itp.) klienci dokonują rezerwacji na wiele miesięcy przed planowaną imprezą.
Rabaty i warunki płatności
Warunkiem przyjęcia zamówienia i dokonania rezerwacji terminu jest dokonanie wpłaty 50% wartości zamówienia. Pozostałe 50% płatne jeden dzień przed dostawą/odbiorem zamówienia.
Nie udzielamy rabatów. Nasze ceny zostały skalkulowane w oparciu o ceny składników i pracochłonność. Ponieważ jesteśmy manufakturą, wielkość zamówienia nie ma wpływu na ostateczną cenę produktu.