CENNIK
produktów i usług

Torty

Cena tortu ustalana jest na podstawie ilości porcji. Standardowa porcja tortu ma objętość ok 150 cm3 (tyle co filiżanka herbaty) i waży ok. 100g.
Cena jednej porcji zależy z kolei od smaku. Smaki Klasyczne kosztują 19 zł/porcję natomiast smaki Premium są w cenie 21 zł/porcję.

Nasze torty wykonujemy z naturalnych składników, nie korzystamy z żadnej chemii ani gotowych mieszanek. Pracujemy na tradycyjnych recepturach a sekret smaku tkwi w jakości produktów. Kremy przygotowywane są z najlepszej śmietany, która nie wymaga dodatku żelatyny ani chemicznych stabilizatorów.

SMAKI KLASYCZNE

  • Truskawka: biszkopt waniliowy, krem z musem truskawkowym, konfitura z truskawek
  • Malina: biszkopt czekoladowy (lub waniliowy), krem z musem malinowym, konfitura z malin
  • Owoce leśne: biszkopt czekoladowy, krem z musem z borówek, konfitura z owoców leśnych

SMAKI PREMIUM

  • Truskawka Plus: biszkopt waniliowy, krem z musem truskawkowym z dodatkiem kawałków świeżych owoców, konfitura z truskawek, warstwa chrupiącej prażynki z czekoladą, kawior owocowy
  • Malina Plus: biszkopt czekoladowy (lub waniliowy), krem z musem malinowym z dodatkiem kawałków świeżych malin, konfitura malinowa, warstwa chrupiącej prażynki z czekoladą, kawior owocowy
  • Owoce Leśne Plus: biszkopt czekoladowy, krem z musem z owoców leśnych z dodatkiem świeżych borówek, konfitura z owoców leśnych, warstwa chrupiącej prażynki z czekoladą, kawior owocowy
  • Solony Karmel: warstwa brownie, krem z dwóch czekolad (mlecznej i gorzkiej), słony karmel, biszkopt czekoladowy
  • Oreo: biszkopt czekoladowy, krem z kruszonymi ciasteczkami oreo, chrupiąca prażynka z czekoladą, konfitura malinowa
  • Limonka: biszkopt z dodatkiem mięty i limonki, krem cytrynowy z lemon curd, chrupiąca prażynka z białej czekolady, kawior owocowy
  • Kawa: biszkopt kakaowy nasączony alkoholem, krem z dodatkiem espresso, chrupiąca prażynka z ciemną czekoladą

Uwaga – świeże truskawki poza sezonem nie są dostępne w sklepach. W tym okresie zamieniamy je na dodatkową warstwę kawioru truskawkowego.

Dekoracje tortu:

  • cena podstawowa dotyczy tortów wykończonych na gładko kremem w jednym kolorze
  • gruby, stabilny podkład pod tort (12 mm grubości) oklejony ozdobną wstążką w kolorze dobranym do kolorystyki tortu – 15 zł – standardowo doliczany do każdego tortu
  • pokrycie kremem w dwóch kolorach (ombre) – +25 zł/piętro
  • pokrycie tortu masą cukrową w jednym kolorze +30 zł/piętro
  • topper (dowolny napis) wbijany w tort, wycinany z grubego brokatowego materiału (niejadalny) – od 45 zł, cena zawiera przygotowanie indywidualnego projektu. Końcowa cena zależy od rozmiaru i pracochłonności projektu
  • figurka, rzeźba cukrowa – cena od 75 zł. Cena zależy od pracochłonności i trudności wykonania figurki
  • duża cyfra/liczba (wysokość ok 11 cm) wykonana z masy cukrowej, z dekoracjami – od 30 zł
  • kotylion z dowolnym tekstem, mocowany na froncie tortu – od 30 zł cena zależy od projektu
  • kolorowy wydruk barwnikiem spożywczym na masie cukrowej – od 55 zł za każdy rozpoczęty arkusz A4
  • drip z białej czekolady (barwionej na dowolny kolor) lub z czekolady ciemnej – od 25 zł
  • dekoracja z żywych kwiatów – od 55 zł za piętro (zależy od ilości i gatunku kwiatów)
 
Podane powyżej ceny mogą się zmieniać w zależności od ostatecznego projektu tortu, wielkości piętra, pracochłonności wybranego wzoru itp.

Piętro o wysokości 10 cm

ŚrednicaIlość porcjiSmak klasycznySmak premium
158-10170210
1610-12200230
1814-16280300
2018-20360390
2222-25430480
2428-30550610
2632-34620690
2838-40730810
3044-46850940

Piętro o wysokości 12 cm

ŚrednicaIlość porcjiSmak KlasycznySmak Premium
1512-14250270
1614-16280310
1818-20360390
2022-25430480
2228-30550600
2432-34620690
2638-40740810
2846-48890980
3052-5410001100

Warunki dostawy

Wszystkie podane ceny dotyczą odbioru osobistego w naszej pracowni. W przypadku zamówienia dostawy jej koszt wynosi 2,50 zł za każdy kilometr: odległość liczona na podstawie wyliczenia Google Maps – trasa optymalna od pracowni (Komorniki, ul. Poznańska 41) do adresu docelowego. W przypadku dróg płatnych i autostrad koszt przejazdu będzie doliczony do ceny dowozu.

W przypadku wypożyczenia naczyń koszt ich odbioru od klienta jest dodatkowo liczony tak jak standardowy koszt dostawy.

Terminy realizacji

Proszę pamiętać, że wszystkie nasze produkty wykonywane są ręcznie, wyłącznie na indywidualne zamówienie. Nie mamy produktów dostępnych „od ręki”. Minimalny termin realizacji średniej wielkości zamówienia to ok 5-7 dni. Należy jednak pamiętać, że w „gorących” okresach (sezon ślubny, komunijny, święta itp.) klienci dokonują rezerwacji na wiele miesięcy przed planowaną imprezą.

Rabaty i warunki płatności

Warunkiem przyjęcia zamówienia i dokonania rezerwacji terminu jest dokonanie wpłaty 50% wartości zamówienia. Pozostałe 50% płatne jeden dzień przed dostawą/odbiorem zamówienia.

Nie udzielamy rabatów. Nasze ceny zostały skalkulowane w oparciu o ceny składników i pracochłonność. Ponieważ jesteśmy manufakturą, wielkość zamówienia nie ma wpływu na ostateczną cenę produktu.