Ciasteczka ręcznie dekorowane
deserki, beziki

Ciasteczka i pierniczki

Domowe ciasteczka, kruche i rozpływające się w ustach, wykonywane według babcinego przepisu – maślane lub korzenne. Każdy je zna, każdy je lubi.

Same ciasteczka są bajecznie proste w wykonaniu, i chyba każda gospodyni domowa potrafi je upiec. W naszej cukierni wykorzystujemy je jako bazę do tworzenia wspaniałych, słodkich dekoracji. Wykorzystując kolorowy lukier malujemy na ciasteczkach przeróżne wzory i obrazy.

Posiadamy duży wybór form do wypieku ciasteczek i pierników: okrągłe, liście, owoce, samoloty, postacie, pojazdy, lego, gwiezdne wojny, księżniczki, serca, kwiaty, zwierzęta… Znajdziemy kształt na każdą okazję.

 

Ceny i opakowania

 Cena zależy od wielkości ciastka i pracochłonności wykonania dekoracji. W przypadku ciasteczek personalizowanych cena ustalana jest indywidualnie dla każdego zamówienia. Rodzaj ciasta (maślane, korzenne, piernikowe) nie wpływa na cenę.

Pakowanie:

  • folia + kokardka = 2 zł
  • pudełko 11cm x 11cm z okienkiem  = 3 zł
  • 15cm x 15cm z okienkiem = 3,50 zł
  • 15cm x 21cm z okienkiem = 4 zł

Minimalna zamawiana ilość: 10 szt. 

Deserki

Posiadamy szeroki wybór mini-deserków, które możemy personalizować zgodnie z Państwa oczekiwaniami. Szczególnie polecamy:

  • tiramisu
  • panna cotta
  • mini-szarlotki
  • mini-tarty
  • mus z białej czekolady z owocami
  • mus z trzech czekolad
  • serniczki z owocami
  • galaretki

 

Ceny deserków:

 

  • mini szarlotki i galaretki – od 6 zł
  • tartaletki – od 9 zł
  • pozostałe deserki w cenie od 12 zł/szt.

Minimalne zamówienie to 20 szt.

 

Bezy

Beza to uniwersalny wyrób cukierniczy, który może być wykorzystywany na wiele sposobów. Mogą być łatwo formowane i barwione, a w zależności od temperatury pieczenia i ilości cukru mogą przyjmować konsystencję kruchą bądź ciągliwą. Beza może być zarówno elementem ciasta czy tortu, lub może przybierać formę niewielkich ciasteczek nazywanych często bezikami.

Tradycyjna beza jest w Polsce bardzo rozpoznawalnym daniem dostępnym w wielu cukierniach, rzadko jednak mamy możliwość rozkoszowania się świeżo upieczoną, domową bezą z nietuzinkową dekoracją. 

Nasza domowa beza (w przeciwieństwie do produktów wykonywanych z chemicznych mieszanek) przygotowywana jest z białek jaj kurzych oraz cukru pudru, przez co jest chrupiąca na zewnątrz i lekko ciągnąca w środku.

Stożek z bezami

Świeżo upieczone beziki mogą być atrakcyjnie wyeksponowane na stożku.

Małe beziki są popularnym elementem Słodkiego Stołu, ponieważ dobrze smakują i świetnie się prezentują w dużym, przezroczystym słoju. Nasi klienci najczęściej decydują się na bezę tradycyjną, poziomkową lub miętową. 

Beziki możemy barwić na jasne, pastelowe kolory (ciemniejsze wymagają większej ilości barwnika co może wpłynąć na konsystencję).

Cena: 60 zł za 500g

Beza łatwo wkomponuje się w każdy słodki bufet dzięki dużym możliwościom konfiguracji. Ponieważ jest wypiekana bez użycia formy, może przybierać dowolny rozmiar i kolor. Różnego rodzaju posypki, perełki czy brokat dodatkowo uatrakcyjnią jej wygląd.

Często łączymy bezę z kremem i świeżymi owocami, przez co powstają pyszne bezowe deserki i ciasteczka.

Galeria