Ciasteczka i pierniczki ręcznie dekorowane

Domowe ciasteczka, kruche i rozpływające się w ustach, wykonywane według babcinego przepisu – maślane lub korzenne. Każdy je zna, każdy je lubi.

Same ciasteczka są bajecznie proste w wykonaniu, i chyba każda gospodyni domowa potrafi je upiec. W naszej cukierni wykorzystujemy je jako bazę do tworzenia wspaniałych, słodkich dekoracji. Wykorzystując kolorowy lukier malujemy na ciasteczkach przeróżne wzory i obrazy.

Posiadamy duży wybór form do wypieku ciasteczek i pierników: okrągłe, liście, owoce, samoloty, postacie, pojazdy, lego, gwiezdne wojny, księżniczki, serca, kwiaty, zwierzęta… Znajdziemy kształt na każdą okazję.

 

Ceny i opakowania

 Cena zależy od wielkości ciastka i pracochłonności wykonania dekoracji. W przypadku ciasteczek personalizowanych cena ustalana jest indywidualnie dla każdego zamówienia. Rodzaj ciasta (maślane, korzenne, piernikowe) nie wpływa na cenę.

Pakowanie:

  • folia + kokardka = 1 zł
  • pudełko 11cm x 11cm z okienkiem  = 3 zł
  • 15cm x 15cm z okienkiem = 3,50 zł
  • 15cm x 21cm z okienkiem = 4 zł

Ciasteczko wielkości ok 7cm z prostą dekoracją cukrową (kokardka, kwiatek itp.)

Ciasteczko wielkości ok 9-11cm z większą dekoracją cukrową lub lukrową

Ciasteczko o wielkości ok 12cm z precyzyjnym ręcznym lukrowaniem

Minimalna zamawiana ilość: 10 szt. 

Deserki

Posiadamy szeroki wybór mini-deserków, które możemy personalizować zgodnie z Państwa oczekiwaniami. Szczególnie polecamy:

  • tiramisu
  • panna cotta
  • mini-szarlotki
  • mini-tarty
  • mus z białej czekolady z owocami
  • mus z trzech czekolad
  • serniczki z owocami
  • galaretki

 

Ceny deserków:

 

  • mini szarlotki i galaretki – od 6 zł
  • tartaletki – od 9 zł
  • pozostałe deserki w cenie max 12 zł/szt.

Minimalne zamówienie to 20 szt.

 

Bezy

Beza to uniwersalny wyrób cukierniczy, który może być wykorzystywany na wiele sposobów. Mogą być łatwo formowane i barwione, a w zależności od temperatury pieczenia i ilości cukru mogą przyjmować konsystencję kruchą bądź ciągliwą. Beza może być zarówno elementem ciasta czy tortu, lub może przybierać formę niewielkich ciasteczek nazywanych często bezikami.

Tradycyjna beza jest w Polsce bardzo rozpoznawalnym daniem dostępnym w wielu cukierniach, rzadko jednak mamy możliwość rozkoszowania się świeżo upieczoną, domową bezą z nietuzinkową dekoracją. Nasza domowa beza (w przeciwieństwie do produktów wykonywanych z chemicznych mieszanek) przygotowywana jest z białek jaj kurzych oraz cukru pudru, przez co jest chrupiąca na zewnątrz i lekko ciągnąca w środku.

Małe beziki są popularnym elementem Słodkiego Stołu, ponieważ dobrze smakują i świetnie się prezentują w dużym, przezroczystym słoju. Nasi klienci najczęściej decydują się na bezę tradycyjną, poziomkową lub miętową.

Cena: 50 zł za kilogram
Minimalne zamówienie: 1 kg

Beza łatwo wkomponuje się w każdy słodki bufet dzięki dużym możliwościom konfiguracji. Ponieważ jest wypiekana bez użycia formy, może przybierać dowolny rozmiar i kolor. Różnego rodzaju posypki, perełki czy brokat dodatkowo uatrakcyjnią jej wygląd.

Często łączymy bezę z kremem i świeżymi owocami, przez co powstają pyszne bezowe deserki i ciasteczka.