Weselny Słodki Stół – oferta 2020

Szanowni Państwo,

w związku z olbrzymią ilością zapytań o Weselne Słodkie Stoły niniejszym publikujemy kilka istotnych informacji, o które pytacie Państwo w swoich mailach.
Mamy nadzieję, że niniejszy artykuł pomoże nam w sprawnym przygotowaniu najpiękniejszego Słodkiego Stołu na Państwa przyjęcie weselne.

Produkty, które proponujemy w tym sezonie na Słodkie Stoły:

Monoporcje:

  • babeczki
  • mini-babeczki
  • CakePopsy
  • mini-torciki
  • donuty w kolorowej czekoladzie
  • ręcznie lukrowane ciasteczka maślane lub pierniczki
  • mini-brownie z żurawiną
  • mini-tarty
  • mini-szarlotki

Deserki:

  • panna cotta (z musem owocowym lub słonym karmelem)
  • tiramisu
  • mus z trzech czekolad
  • mus z białej czekolady z owocami
  • serniczki z owocami
  • galaretki z owocami

Zestawy:

  • słoje z bezikami
  • francuskie makaroniki w słoju, na stożku lub paterze
  • croquembouche (stożek z ptysi)
  • stożek z mini-donutów
  • stożek z mini-bezików
  • zestawy pralin
  • zestawy truskawek w czekoladzie
  • stożki z pralin

Jakie ilości produktów na Słodki Stół na X osób?

Oczywiście nie jest rzeczą możliwą do przewidzenia, jakie będą apetyty gości na przyjęciu, ale zazwyczaj sprawdza nam się kalkulacja 2-4 porcji na osobę + kilka zestawów dodatków (nie uwzględniając samego tortu weselnego, który pojawia się w innym momencie przyjęcia). Ponieważ Słodki Stół jest do dyspozycji gości od samego początku imprezy, to 3 słodkie porcje na cały wieczór powinny wystarczyć.

Staramy się tak przygotować projekt Słodkiego Stołu, aby był on przede wszystkim piękną kompozycją. Z tego powodu w przypadku większych przyjęć przygotowujemy większe ilości poszczególnych produktów, ale nie wystawiamy ich wszystkich na stole tylko przekazujemy je obsłudze sali do uzupełniania w trakcie imprezy. Dzięki temu Stół nie „straszy” pustymi paterami tylko przez cały wieczór zachowuje atrakcyjny wygląd a produkty swoją świeżość.

Przykładowa wycena

Przykładowy zestaw na Słodki Stół na około 80-100 gości:

Razem:  2.720 zł

Ceny produktów mogą się zmieniać w zależności od pracochłonności dekoracji. Przykładowo jedna babeczka może kosztować 8 zł (wersja z kremem i posypką) lub 12 zł (mini-rzeźba).
Dekoracje, dowóz, wynajem naczyń i pozostałe usługi wyceniane są na podstawie otrzymanych od Państwa informacji na temat przyjęcia.

Dostawa jest w cenie 2 zł/km liczone w obie strony od adresu naszej pracowni.
Odbiór naczyń następnego dnia po imprezie – w cenie dostawy liczonej jak wyżej.
Wypożyczenie stołu z obrusem – 300 zł
Serwis (przygotowanie projektu stołu, etykiet produktów, rozstawienie kompozycji i dekoracji) – 50 zł/rbg

Warunki zamówienia i płatności

  • w okresie powyżej 6 miesięcy od planowanego przyjęcia podpisujemy umowę rezerwacyjną oraz ustalamy budżet, wstępną listę produktów i dekoracji. Warunkiem rezerwacji terminu jest wniesienie opłaty rezerwacyjnej,
  • w okresie 3-6 miesięcy przed datą przyjęcia podpisujemy Umowę Zamówienie wraz ze szczegółową listą produktów i usług wraz z cenami. Zamawiający wpłaca zaliczkę w wysokości 30% wartości zamówienia (wniesiona opłata rezerwacyjna zaliczana jest w poczet zaliczki).
  • ewentualne modyfikacje zamówienia możliwe są do 1 miesiąca przed realizacją, w zakresie +/- 10% wartości zamówienia,
  • najpóźniej 2 tygodnie przed dostawą dopłata pozostałej wartości zamówienia.

Jak przygotowujemy Słodki Stół

Produkty na nasze Słodkie Stoły powstają na indywidualne zamówienie i są wykonywane ręcznie w naszej pracowni. Pracujemy według tradycyjnych, domowych receptur, nie korzystamy z gotowych mieszanek cukierniczych – nasze podstawowe składniki to dobra mąka, prawdziwe masło 82%, śmietana i cukier. Unikamy margaryn, tłuszczów utwardzanych i konserwantów. Każdy produkt jest dostosowywany do stylistyki przyjęcia, tak aby Słodki Stół tworzył doskonałą kompozycję a wszystkie jego składniki współgrały ze sobą.

Prace nad Słodkim Stołem rozpoczynamy od wywiadu z Parą Młodą. Aby jak najlepiej dostosować ofertę do Państwa oczekiwań musimy otrzymać jak najwięcej informacji na temat przyjęcia.

Oto lista informacji, które musimy otrzymać przed przygotowaniem oferty:

Termin

Sezon ślubny na dobre zaczyna się od czerwca. Zazwyczaj Młode Pary od stycznia rozpoczynają prace związane z organizacją przyjęcia i jest to też najlepszy moment na rezerwację terminu na Słodki Stół i tort. W zasadzie do końca lutego najbardziej atrakcyjne terminy są już zarezerwowane. Niektóre pary rezerwują termin z ponad rocznym wyprzedzeniem. W przypadku wczesnych rezerwacji podpisujemy umowę rezerwacyjną a ostateczna wycena i podsumowanie zamówienia dokonywane jest ok 3-6 miesięcy przed realizacją.

Lokalizacja i dostawa

Dostawa kosztuje 2 zł/km (liczona w dwie strony od adresu naszej pracowni). Oprócz dostawy zazwyczaj następnego dnia musimy przyjechać ponownie aby zdemontować dekoracje i odebrać naczynia – wówczas koszty dostawy liczone są ponownie. Alternatywnie możemy się umówić, że w ciągu 2-3 dni po imprezie zamawiający sam odwozi wszystkie powierzone elementy.

Stylistyka

Prosimy o przekazanie jak największej ilości informacji, które pomogą nam w personalizacji produktów: w jakim stylu będzie przyjęcie, paleta kolorów, motyw przewodni, jakimi kwiatami będzie dekorowana sala, jakie kwiaty będą w bukiecie Panny Młodej, jak wygląda wzór zaproszenia itp., itd…

Stół, na którym będzie rozstawiona kompozycja

– czy sala weselna udostępnia stół z obrusem? Jeśli tak, to jakie są jego wymiary? Jeżeli nie, to mamy w ofercie wynajem stołu z obrusem.
– lokalizacja stołu: czy za stołem będzie ściana czy okno? Czy ściana jest gładka i estetyczna, czy też trzeba ją całkowicie zasłonić? Ta informacja jest potrzebna do przygotowania dekoracji tła. Dysponujemy statywami do rozwieszenia dekoracji o szerokości do 3 metrów. Oferujemy przygotowanie ażurowych dekoracji wiszących (firana, oświetlenie, kwiaty itp.) lub przygotowanie ścianki winylowej, która całkowicie zasłoni nieestetyczną ścianę).

Dekoracje

Dysponujemy dużą ilością dekoracji, które uzupełnią słodką kompozycję i nadadzą jej charakteru. Dekoracje dobierane są w zależności od stylistyki przyjęcia. Przykładowo: na kompozycje rustykalne oferujemy patery z pnia drzewa a na przyjęcia „glamour” mamy patery w czerni, srebrze i złocie. Oprócz naczyń dysponujemy ozdobnymi świecznikami, skrzyneczkami i innymi bibelotami, które dodadzą kompozycji klimatu i uroku.

Sprawy organizacyjne

Te tematy musimy omówić przed realizacją zamówienia:
– o której godzinie możemy przyjechać ze słodkim stołem? Wypakowanie, przeniesienie i rozstawienie kompozycji w zależności od ilości produktów może potrwać 1 do 3 godzin,
– kontakt do osoby koordynującej organizację na miejscu (zazwyczaj kierownik sali). W przypadku gdy dostarczamy tort lub produkty, które będą musiały najpierw trafić do chłodni prosimy o zarezerwowanie odpowiedniej ilości miejsca w chłodni.

Jak Państwo widzicie, ilość szczegółów do omówienia jest dość duża, najczęściej więc Młode Pary decydują się na spotkanie w naszej pracowni, gdzie najsprawniej możemy omówić wszystkie tematy a detale doprecyzować w korespondencji mailowej. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że nie zawsze jest taka możliwość i wszystkie ustalenia możemy podjąć telefonicznie lub mailowo.

Menu degustacyjne

Wiele cukierni praktykuje Spotkania Degustacyjne dla Młodych Par, podczas których można porozmawiać przy kawie i spróbować kilku słodkości. Odeszliśmy od tego zwyczaju, ponieważ podczas takiego spotkania jest zazwyczaj zbyt wcześnie na omawianie szczegółów zamówienia. Naszym klientom proponujemy przygotowanie „na wynos” kilku wybranych elementów, którymi zainteresowana jest Młoda Para. Przy takim rozwiązaniu zamawiający jest w stanie w „domowym zaciszu” obiektywnie i w większym gronie ocenić walory smakowe nie odczuwając presji ze strony cukierni.

Dlaczego warto zamówić Słodki Stół w cukierni Karmelowe?

Produkty na nasze Słodkie Stoły powstają na indywidualne zamówienie i są wykonywane ręcznie w naszej pracowni. Pracujemy według tradycyjnych, domowych receptur, nie korzystamy z gotowych mieszanek cukierniczych – nasze podstawowe składniki to dobra mąka, prawdziwe masło 82%, śmietana i cukier. Unikamy margaryn, tłuszczów utwardzanych i konserwantów. Każdy produkt jest dostosowywany do stylistyki przyjęcia, tak aby Słodki Stół tworzył doskonałą kompozycję a wszystkie jego składniki współgrały ze sobą.

Mamy ponad 10 lat doświadczenia w przygotowywaniu Słodkich Stołów i nigdy (odpukać w niemalowane) nie zawiedliśmy oczekiwań naszych klientów. Doskonale wiemy, że Państwa przyjęcie weselne jest jednym z najważniejszych momentów w życiu, dlatego nie pozostawiamy niczego przypadkowi.

Serdecznie zapraszamy!

Osoby zainteresowane naszą ofertą prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny. Bardzo prosimy o przesyłanie zapytań z konkretnymi odpowiedziami na pytania wymienione w tym artykule. Na ogólne zapytania „proszę o przesłanie oferty” będziemy odsyłali w pierwszej kolejności do zapoznania się z treścią tej strony.

Zachęcamy też do obejrzenia naszej podstrony dotyczącej Słodkich Stołów, gdzie znajdziecie Państwo galerię niektórych naszych realizacji.