Słodki Stół

Candy Bar

Słodki Stół

Kiedy blisko 10 lat temu zaczynaliśmy przygotowywać pierwsze w Polsce Słodkie Stoły, nie mieliśmy jeszcze pojęcia jak po polsku nazwać te wyjątkowe, słodkie kompozycje. Inspirowaliśmy się dokonaniami amerykańskich cukierników, którzy popularyzowali coś, co nazywali „dessert table” lub „candy bar„. Dopiero z biegiem lat utrwalił się polski termin „Słodki Stół” lub „Słodki Bufet„.

Candy Bary to wspaniała atrakcja dziecięcego balu. Dzieciaki uwielbiają, gdy jest słodko i kolorowo. A gdy oprócz tego te wszystkie słodkości związane są z bohaterem ulubionego filmu lub postacią z bajki, to uśmiech na długo pozostaje na twarzy każdego dziecka (i dorosłego).
*Na zdjęciu – jeden z naszych pierwszych Słodkich Stołów z roku 2011.

Weselny Słodki Bufet

Dziś Słodkie Bufety najczęściej spotykamy na przyjęciach weselnych. Taki słodki kącik do doskonałe miejsce, przy którym łasuchy mogą uciąć sobie pogawędkę. Udajemy się tam, by odpocząć po tanecznym szaleństwie, lub gdy znudzi nam się za weselnym stołem. Ale głównym celem Słodkiego Bufetu jest wywołanie „wooow” u wszystkich gości. Tu nie tylko musi być bardzo smacznie, ale równie pięknie, gustownie i z klasą.

Urodzinowy Słodki Stół?

Jak najbardziej! Zwłaszcza, gdy organizujesz przyjęcie w określonym stylu. Słodki Stół przeniesie Twoich gości do innej epoki lub pomoże wczuć się w klimat przyjęcia.

Jak duży powinien być Słodki Stół?

Ile słodkości zamówić? W większości przypadków sprawdzała nam się reguła, że na jednego gościa powinny przypadać 2-4 słodkie elementy (nie licząc tortu oraz słojów z bezami). 

Należy pamiętać, że Słodki Stół to kompozycja, która nie może wydawać się „przeładowana” i „zagracona”. Zbyt duża różnorodność elementów utrudnia stworzenie gustownego układu. Zazwyczaj planujemy 10 do 15 różnych produktów na stole. Przy większych imprezach obsługa powinna uzupełniać puste patery w trakcie przyjęcia.

Czego nie powinno zabraknąć na Słodkim Stole?

Jeżeli zdążyliście Państwo obejrzeć naszą ofertę, to już wiecie, że skupiamy się na produktach dedykowanych do przygotowania Słodkich Bufetów. Pozycje obowiązkowe na każdym stole to babeczki, cakepopsy i różnego rodzaju deserki. Nasi goście zazwyczaj będą mieli ochotę na spróbowanie kilku produktów, warto więc pomyśleć o zamówieniu większej ilości lecz w mniejszym rozmiarze.

Głównym bohaterem słodkiego stołu jest zazwyczaj duży tort, aczkolwiek coraz częściej zastępuje go kompozycja z babeczek (często z torcikiem na najwyższym piętrze).

Same słodkości nie wystarczą do stworzenia atrakcyjnej kompozycji. Muszą być one podane na pięknych paterach i stojakach, które wypożyczycie Państwo w naszej cukierni. Należy również pamiętać o etykietach – Państwa goście zapewne będą chcieli poznać nazwy i zawartość niektórych produktów. Dzieło zwieńczą  girlandy, pompony, wachlarze  i inne elementy dekoracyjne za pomocą których stworzymy tło.

Gwarancja najwyższej jakości

Zajmujemy się przygotowywaniem Słodkich Stołów od 10 lat. Wykonaliśmy już dziesiątki kompozycji dla najbardziej wymagających klientów. Przygotowywaliśmy poczęstunki dla celebrytów, organizowaliśmy słodki catering dla dużych firm oraz urzędów. Nasze kreacje zawsze wzbudzały zachwyt i słowa uznania.

Pozwól nam spełnić Twoje najsłodsze marzenia!

Galeria naszych realizacji

Odstęp

Zobacz więcej...

Zobacz naszą ofertę na Weselny Słodki Stół na sezon 2020, poznaj proponowane w tym roku produkty, zobacz przykładowy zestaw słodkości i przeczytaj, w jaki sposób przebiega proces przygotowania zamówienia.

Obejrzyj fotorelację ze Słodkiego Stołu Weselnego w stylu rustykalnym. Zainspiruj się naszymi pomysłami, zobacz w jaki sposób dobieramy słodkości i jak je eksponujemy aby uzyskać wspaniały efekt.